Halkalı Klinik:0212 507 49 61
     Bahçelievler Klinik:0212 442 12 12 Bize Yazın Randevu Al

Gülüş Estetiği

 

Gülüş estetiği veya gülüş tasarımı estetik ve doğal bir görünümün birleştiği oldukça önemli bir diş tasarımı konusudur. Gülüş tasarımı uygulamaları; diş beyazlatma (bleaching), porselen laminalar, implant uygulamaları ve diş eti seviyelendirme (gingivoplasti) olarak sıralanabilmektedir. Bu uygulamalar tek veya kombin tedaviler olarak birlikte uygulanabilmektedir. Gülüş tasarımı hastanın yaşı, cinsiyeti, ten rengi, yüz şekli, dudak şekli, diş dizilimi gibi birçok unsurun göz önünde bulundurulması ile yapılmaktadır. Değişen talepler doğrultusunda gelişen teknoloji ile çeşitli yöntemler geliştirilmiş ve estetik diş hekimliği yolunda önemli adımlar atılmaya başlanmıştır.

 

Gülüş estetiği nedir?

Gülüş estetiği ya da gülüş tasarımı olarak bilinen kavram estetik diş hekimliği başlığı altında yapılan işlemlerden biridir. Bu işlem bazı nedenlerden dolayı dişler veya diş etlerinin kişilerin yüz şekillerine uymaması ve estetik bir görünüme sahip olmaması nedeni ile uygulanmaktadır. Gülüş estetiği yaptıranlar güzel dişlere kavuşmayı hedeflediği gibi onların doğal bir şekilde görünmesini de hedefler. Bizler de gülüş estetiği işleminde her zaman doğal bir görünüme sahip tasarımlar hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda hastalarımızın fikirleri, ağız ve diş yapılarının işleme uygunluğu birleştiğinde naturel ve hoş bir sonuç elde edilebilmektedir.

 

Gülüş estetiği hangi işlemleri içerir?

Gülüş estetiği ya da gülüş tasarımı birden fazla işlemin bir arada uygulandığı bir tedavidir. Bu işlemi yaptırmaya ihtiyaç duyan kişilerin gereksinimleri de birbirinden farklıdır. Bu nedenle gülüş tasarımı işlemleri belirlenirken kişinin yaşı, cinsiyeti, yüz yapısı gibi faktörler doğrultusunda planlama yapılmaktadır.

Gülüş estetiği için ilk adım sağlıklı dişlere sahip olmaktır. Bu sebeple ilk işlem diş muayenesidir. Çürük dişler var ise tedavisi yapılır ve diş temizliği gerçekleştirilir. Dişler sağlığına kavuştuğunda ise ihtiyaçlar konuşulur. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda gingivektomi adı verilen diş eti estetiği girişimleri, diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri, diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamalarıyla telafi edilmesi, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedaviler (tel tedavisi) gibi uygulamalar yapılabilir.

 

Gülüş estetiği nasıl yapılır?

Gülüş estetiği nasıl yapılır sorusunun ilk ve en önemli adımı her zaman hastanın ihtiyaçlarını iyi bir şekilde anlamaktır. Sonrasında dişlerin sağlıklı olması gerekir ve eğer ihtiyaç duyulur ise dişlerin sağlığına kavuşması için gereken tedavilerin uygulanması sağlanır. Dişler sağlıklı ise gülüş tasarımı işlemlerine başlanabilir. Öncelikle hastanın ağzından ölçüler alınır ve hazırlanan modeller üzerinde problemler belirlenir. Belirlenen problemler doğrultusunda ihtiyaç duyulan işlemler de belirlenmiş olur. Gülüş estetiği işlemleri aşağıdaki gibidir:

  • Ortodontik tedavi
  • Diş eti estetiği
  • İmplant
  • Diş beyazlatma
  • Dolgular
  • Porselen Lamine
  • Zirkonyum kaplama
  • Dudak ve yüz dolgusu

Yukarıdaki işlemler hastanın ihtiyacına göre seçilerek biri veya birkaçı aynı anda uygulanarak doğal ve estetik bir görünüme kavuşturulur.

 

Sizin de gülüş estetiği ya da gülüş tasarımı hakkında aklınıza takılan sorular mevcutsa detaylı bilgiye ulaşmak için buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. DT. Cengiz Bahçevan

 

Gülüş estetiği uygulamaları; diş beyazlatma (bleaching), porselen laminalar, implant uygulamaları ve diş eti seviyelendirme (gingivoplasti) olarak sıralanabilmektedir.

Gülüş estetiği nasıl yapılır sorusunun ilk ve en önemli adımı her zaman hastanın ihtiyaçlarını iyi bir şekilde anlamaktır. Sonrasında dişlerin sağlıklı olması gerekir ve eğer ihtiyaç duyulur ise dişlerin sağlığına kavuşması için gereken tedavilerin uygulanması sağlanır. Dişler sağlıklı ise gülüş tasarımı işlemlerine başlanabilir. Öncelikle hastanın ağzından ölçüler alınır ve hazırlanan modeller üzerinde problemler belirlenir. Belirlenen problemler doğrultusunda ihtiyaç duyulan işlemler de belirlenmiş olur.

  • Diş diziliminde çapraşıklık olanlar.
  • Dişlerinde anormal renklenmeler, lekelenmeler olanlar.
  • Dişlerinin boylarında düzensizlik olanlar, kötü görüntü
  • Diş etlerinin görüntüsü ile ilgili sorunu olanlar.
  • Eksik dişleri bulunanlar.
  • Diş ve diş etleri arasında orantısızlık olanlar.

Diğer Tedavilerimiz