Halkalı Klinik:0212 507 49 61
     Bahçelievler Klinik:0212 442 12 12 Bize Yazın Randevu Al

İmplant – Diş İmplantı

İMPLANT – DİŞ İMPLANTI

İmplant diş; titanyumdan veya zirkonyumdan yapılmış, çene kemiği içine yerleştirilen vidalardır. Bu vidaların üzerine diş protezi yerleştirilmektedir. İmplant tedavisi, eksik dişlerin tedavisinde oldukça avantajlı bir yöntemdir. Bu tedavi ile diğer dişlere zarar verilmeden eksik diş tedavisi yapılabilmektedir.

İmplant tedavisi, çene ve yüz gelişimini tamamlamış ve tedavi öncesinde yapılan tetkikler ile çene yapısı implanta uygun her yetişkine yapılabilmektedir. Şeker hastaları implant tedavisi olmak isterlerse öncelikle hastalığı düzene girmiş olması gerekir. Ek olarak kemik erimesi hastalığı yaşayanlar ise tedavi olduktan sonrasında implant diş yöntemine başvurabilmektedir.

İmplant tedavisine başlamadan önce hasta detaylı bir şekilde muayene edilir ve röntgen çekilerek çene kontrolü yapılır. Sonrasında çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüleri alınır. İşlem sırasında hastaya sedasyon verilir. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek mevcuttur. İlk seçenek tek aşamada tamamlanan bir uygulamadır. Bu işlemde öncelikle implant yerleştirilir ve geçici bir başlık takılır. İkinci seçenekte ise dental implant takıldıktan sonrasında diş eti ile kapatılarak iyileşmesi için beklenir. Protezler sonrasında takılır. Her iki seçenek için de geçici bir köprü kullanılır ve üst çene 3 ay, altçene 6 ay içinde iyileşir.

İmplantlar iki çeşittir; titanyum ve zirkonyum. Zirkonyum implant yeni nesil bir implanttır. Titanyum implanttan daha dayanıklı bir yapıya sahip olan zirkonyum implant, özellikle dar çene kemiğine sahip hastalarda tercih edilmektedir. İki implant çeşidi de vücutta tepkimeye girmediğinde oldukça güvenilir ve avantajlı bir tedavidir. Bu yöntemin getirdiği avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Yaşam kalitesini arttırır
  • Protez dişlerdeki gibi çıkma korkusu yaşanmaz
  • Kemik erimesini engeller
  • Konuşmayı düzenler
  • Ağız kokusunu ortadan kaldırır
  • Çiğneme fonksiyonları aksamadığı için beslenmeyi düzenler
  • Estetik bir görünüm katar
  • Uzun yıllar boyunca sorunsuz kullanım sağlar

İmplant tedavisi sedasyon veya genel anestezi altında yapılabilmektedir. Hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissetmez. Tedavi sonrasında anestezi etkisinin dağılmasıyla hasta hafif ağrı hissedebilir. Bunun için diş hekiminiz tarafından önerilen ağrı kesiciler olacaktır. İmplant tedavisi sonrasında diş temizliği dikkatlice yapılmalı. Diş ipleri, arayüz fırçaları ve ağız duşları ile temizlik sağlanmalıdır. Tedavi sonrası düzenli kontroller aksatılmamalıdır. Bu kontroller ilk olarak 6 ayda bir sonrasında senede bir olacak şekildedir.

Dental implantların başarı oranı çene içerisinde yerleştirildikleri bölgeye göre farklılık gösterir fakat genel olarak başarı oranı %98’dir. Oldukça güvenli ve uzun yıllarca kullanım imkanı sunan implant tedavisi, titanyum implant ve zirkonyum implant hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. DT. Cengiz Bahçevan

İmplant – Diş İmplantı Hakkında Çok Sorulanlar

İmplant tedavisi hastaya hafif bir sedasyon verilerek yapılır. İşlemden önce detaylı muayene ve röntgen gereklidir. Çene kemiklerinin ve kalan dişlerin ölçüsü alınır. Dental implantların yerleştirilmesi için iki seçenek vardır. Tek aşamalı işlemde implant yerleştirildikten sonra geçici başlık takılır. İki aşamalı işlemde ise dental implant takıldıktan sonra üzeri diş eti ile kapatılır ve iyileşmeye bırakılır. Protez başlıklar daha sonra takılır. Her iki durumda da geçici bir köprü yerleştirilir ve alt çene için 3 ay, üst çene için altı ay iyileşme süreci beklenir. Bazen dental implantların üzerine yeni yapılan dişler hemen takılabilir. Dental implantla hasta güvenle gülebilir ve yemek yiyebilir.

İmplant tedavisi 18 yaş üzeri, çene ve yüz gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Tedaviden önce çene yapısının implanta uygun olup olmadığı çekilen röntgenlerle tespit edilir. Şeker hastalarında tedaviden önce hastalığın düzene girmiş olması gerekir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlarda tedaviden önce ilaçlar kesilir. Kemik erimesi olanlar uygun tedavi aldıktan sonra implant tedavisi görebilirler.

İmplant tedavisi sonrası da diş bakımı oldukça önemlidir. Rutin diş fırçalama işlemine ve hekimin önerdiği şekilde diş ipi veya arayüz fırçası ile diş temizliği sağlanır. Bunun yanında düzenli olarak doktor kontrolüne giderek dişlerin durumuna bakılmalıdır. Düzenli doktor kontrolleri genel olarak 6 ayda bir yapılmalıdır.

İmplant tedavisi acılı bir yöntem olarak bilinse de bu şekilde değildir. Uygulama sırasında hasta herhangi bir acı veya ağrı duymaz. Uygulama sonrasında dişlerde hassasiyet olabilir. Bu durum hekiminizin tavsiye ettiği ağrı kesiciler ile tedavi edilebilir. Bir süre sonrasında ise implantlar tamamen ağız içine uyum sağlayarak doğal diş fonksiyonuna dönecektir.

İmplant yapıldıktan sonraki ilk 2 saat herhangi gıda alınmaması ve ilk hafta yumuşak diyet ile beslenilmesi önerilir. Sıcak, baharatlı, acılı ve ekşili yiyeceklerin yara iyileşmesi tamamlanana kadar yenmemesi tercih edilir.

Sağlıklı bireylerde uzman hekimler tarafından yapılan implantlar %95-98 oranında bir başarıya sahiptir.

İmplant tedavisi sonrasında dişler birebir doğal görünüme sahip olmaktadır. İmplantlar çene kemiğine uygulanır ve üzerine uygulanan protezlerin üretiminde kullanılan zirkonyum ile diş rengi ve görünümü birebir kendi dişiniz gibi görünmektedir.

  • Diş eksikliklerinde geleneksel tedavi yaklaşımı olan sabit protez uygulamalarına göre mevcut dişlerin ve tüm çiğneme sisteminin sağlığının korunması,
  • Daha doğal ve kişinin kendi dişine yakın bir görüntü,
  • Sabit protezlere göre dayanıklılığın ve fonksiyonun daha iyi olması,
  • Diş kayıplarında meydana gelen kemik erimesi riskinin ortadan kalkması,
  • Daha uzun süre kullanım.

Diğer Tedavilerimiz